Het Amsterdamse bedrijf Confocal.nl heeft een investering van €5 miljoen gekregen om zijn live cell imaging toegankelijker te maken. Als voorproefje van wat er mogelijk is maakten ze onder andere deze indrukwekkende opname van een muizenoor.
Sinds de lenzen van Antoni van Leeuwenhoek is de microscopie vergevorderd. Een spin-off van de Universiteit van Amsterdam, Confocal.nl, gebruikt REscan confocal technologie om live-beelden te maken van biologische cellen. Op deze foto zien we het binnenoor (Cochlea) van een muis.
Wat het bedrijf uniek maakt, is het gebruik van minimaal laserlicht bij een zeer hoge resolutie, waardoor je levende cellen langer en beter kunt observeren. ‘Traditionele microscopen gebruiken intensief laserlicht, waardoor cellen zich anders gedragen, verbleken of sneller sterven. Daardoor zijn levende cellen maar beperkt te onderzoeken. Onze technologie voorkomt dat en biedt wetenschappers de mogelijkheid om processen in levende cellen langer en nauwkeuriger te bestuderen en worden resultaten beter reproduceerbaar (…)’, aldus ceo Pim Vos in een persbericht. Met de investering van €5 miljoen wil het bedrijf zijn technologie meer bekendheid geven en toegankelijker maken voor wetenschappers en bedrijven die van hun dienst gebruik willen maken.
Heb jij ook mooie foto’s van je onderzoek? Stuur ze naar redactie@kncv.nl en wie weet komt jouw foto ook in deze rubriek!
Nog geen opmerkingen