Zaterdag 7 november in C2W life sciences 21.
ZIEKTES IN DE ACHTERUIT
Foutjes in de genregulatie die niet op het DNA verankerd liggen, worden steeds vaker teruggevonden bij ziektes. In tegenstelling tot genetische mutaties zijn deze epigenetische foutjes echter reversibel en dus met medicijnen te herstellen. Erg specifiek lijken die niet te zijn, maar wel effectief.
BIOTECH VANUIT PROCESAANPAK
Producenten van biobrandstoffen kunnen straks bij DSM aankloppen voor chemische voorbehandelingsmethoden, enzymen en ethanolproducerende organismen, als het aan Marcel Wubbolts ligt. “Deze technologie willen we zelf ook gebruiken, om polymeren te maken uit landbouwafval.”
VERSTRIKT IN SUBSIDIES
Met een goed idee alleen, red je het niet als biotechstarter. Maar geld binnenhalen met een subsidie blijkt ook geen sinecure, zo klagen de bedrijfjes. “Lukt het je niet, dan moet je misschien je plannen of ambities aanpassen.”
BIOPARTNER WAS WEL EEN SUCCES
Ondanks alle kritiek op de starterssubsidies van het programma BioPartner, zijn zelfs na de recessie nog 80 van de 90 gesubsidieerde bedrijfjes in leven. En slechts 1 op de 7 is nog afhankelijk van overheidssubsidies. Was de subsidiepot echter wel noodzakelijk voor het succes van deze bedrijfjes?
Nog geen opmerkingen