De scheikunde-opleiding aan de Universiteit Utrecht trekt dit jaar minder dan 50 eerstejaars , terwijl het er anders 75 tot 90 zijn. Kwestie van voorlichters die onvoldoende hun best doen, zo suggereren betrokkenen in de digitale universiteitskrant DUB.
Ook bij Farmaceutische Wetenschappen is het stil. Normaal moet daar worden geloot, maar nu zijn maar 183 van de 250 beschikbare plaatsen bezet. Maar gezien alle negatieve publiciteit in de media over de armoe binnen het apothekersvak, verbaast dát eigenlijk niemand.
Het gebrek aan belangstelling voor de scheikundeopleiding is wél verbazend, omdat de UU de enige Nederlandse universiteit is die er last van heeft.
Onderwijsmanager Egbert Mulder vraagt zich af of het ligt aan de concurrentie van Biologie en Biomedische Wetenschappen: “Misschien moeten we beter laten zien dat wij ook prachtig life science-onderwijs hebben (…) Dat je voor de moleculaire aspecten bij Scheikunde moet zijn, wordt op de middelbare school onvoldoende duidelijk.”
Maar hij kan zich ook voortellen dat het komt doordat het departement Scheikunde dit jaar niet meer zelf de middelbare scholieren mocht voorlichten. Die taak is overgenomen door de voorlichters van de faculteit, die het ware chemische vuur mogelijk een beetje ontberen.
Het ligt volgens hem in elk geval niet aan de ondergang van Organon: “Uit gesprekken met de nieuwe studenten weten we dat de meeste studenten al in januari besloten om scheikunde te gaan studeren.”
bron: DUB online
Nog geen opmerkingen