Op 7 november vond de eerste editie van Bridging Bonds plaats—een inspirerend en grensverleggend symposium georganiseerd door de KNCV-secties Soft Matter en Macromoleculen. Dit evenement bracht zo’n vijftig professionals, onderzoekers en studenten samen voor een duik in de nieuwste ontwikkelingen en spannende kruisvlakken binnen hun vakgebieden.
Hoogwaardige lezingen werden verzorgd door vooraanstaande (internationale) experts uit de academische wereld en de industrie, zoals Costantino Creton (ESPCI Paris), Katharina Landfester (Max-Planck Institute), Martijn Cox (Xeltis), Matt Baker (Maastricht University) en Bram Vanderborght (Vrije Universiteit Brussel).
Zij deelden de nieuwste inzichten en ontwikkelingen, waarmee de deelnemers een kijkje kregen in het grensverleggende onderzoek binnen hun vakgebieden met onderwerpen variërend van synthetische cellen en hydrogels tot zelfherstellende materialen en dynamische biomaterialen.
Prijzen voor jong talent
Het symposium diende ook als podium voor de uitreiking van de prestigieuze Van Arkel Prijs, een erkenning van de KNCV-sectie Soft Matter voor jong talent in de anorganische en fysische chemie. Deze keer viel de eer aan Dr. Laura de Kort, voor haar baanbrekende werk aan solide, anorganische elektrolyten met hoge ionengeleidbaarheid. De kort promoveerde aan de Universiteit Utrecht waar zij deel uitmaakte van het onderzoeksteam van Petra de Jongh en Peter Ngene.
Daarnaast kregen jonge wetenschappers tijdens Bridging Bonds de kans om hun onderzoek te presenteren via posters en korte pitches. Svetlana Stepanova, promovendus aan de Universiteit Maastricht, wist de jury te overtuigen met een pakkende één-minuut pitch, waarmee ze de poster pitch-prijs in de wacht sleepte.
Bridging Bonds bewees hiermee een krachtig platform te zijn voor de uitwisseling van kennis en ideeën binnen soft matter en macromoleculaire chemie, en zal ongetwijfeld de aanzet geven tot toekomstige edities waarin innovatie en samenwerking centraal staan.
Nog geen opmerkingen