De vakbeurs World of Technology & Science vindt plaats van 27 t/m 30 september in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens de beurs bezoekt u niet alleen onze exposanten op de beursvloer, maar heeft u ook de mogelijkheid om leerzame en interessante seminars te volgen. Laat u inspireren door experts uit het vakgebied en kom meer te weten over actuele topics en innovatieve oplossingen voor uw laboratorium.

Afbeelding sample workflow 1000x700px

Het seminar Innovaties in de Sample Workflow draait om het optimaliseren van de sample workflow om zo de efficiëntie in het lab te verbeteren. Vijf toonaangevende sprekers vertellen u op donderdag 29 september hoe zij dat gedaan hebben aan de hand van interessante cases en concrete tips & tricks.

Directe productie van chemicaliën uit CO2 en zonlicht

Photanol noemt zichzelf een Biotech Revolution en dat is niet overdreven. Koen Mulder, onderzoeker en projectleider bij dit biotech bedrijf, vertelt in zijn presentatie over Cyanobacteriële Celfabrieken. Cyanobacteriën groeien door het opvangen van (zon)licht en CO2 en kunnen door genetische manipulatie worden omgeleid naar de productie van chemische grondstoffen. Deze innovatieve technologie biedt veel mogelijkheden voor toekomstige tekorten aan bijvoorbeeld suiker en olie en draagt zo bij aan een duurzame toekomst. Daarnaast vertelt Koen Mulder over het opschalingsproces waar Photanol aan werkt om de industriële haalbaarheid te beoordelen.

 

Geef elke staal een unieke identiteit

Een belangrijk aspect van het optimaliseren van de sample workflow is traceerbaarheid. Luk de Troyer, Business Development Manager bij Brady Corporation, deelt in zijn lezing hoe RFID-technologie daarbij kan helpen. RFID-labels maken het mogelijk om meerdere stalen en lab assets tegelijkertijd en op afstand uit te lezen. Zo kan je een hele vriezer of complete voorraad in een keer uitlezen én kan een kast dicht blijven. Dit voorkomt fouten en maakt processen in een laboratorium een stuk efficiënter. De ontwikkeling van RFID-technologie gaat erg snel en het is al mogelijk om sensoren toe te voegen. Zo kan je bijvoorbeeld vochtigheid of temperatuur meten.

 

Dit seminar heeft aansluiting op de X-pedition Innovaties in de Sample Workflow. Deze gratis tour langs 6 deelnemende stands neemt u mee langs de gehele workflow van een biologisch sample en geeft nieuwe inzichten dankzij interactieve demo’s. Schrijf nu in voor een gratis bezoek aan WoTS 2022 en één of meerdere seminars of X-peditions via www.wots.nl.

WoTS2022 Logo

Onderwerpen