BIO INX bouwt aan de geneeskunde van morgen

Micropatterns to control cellular distribution with HT1080 cells inside a microfluidic chip

Beeld: BIO INX

Met de bioinkten van start-up BIO INX uit Gent is het mogelijk om in hoge resolutie een relatief groot stuk driedimensionaal menselijk weefsel te printen. ‘Met slechts drie basispolymeren kunnen we een hele reeks aan toepassingen bereiken.’

Een oogbol, dijbeen of een stuk lever. Je kunt het zo gek niet bedenken of het rolt in de nabije toekomst uit de 3D-bioprinter. Maar ook voor organ-on-a- chip -toepassingen, bijvoorbeeld voor het testen van medicijnen, is deze printtechnologie handig. De technische ontwikkelingen gaan snel, maar de hoeveelheid beschikbare bioinkten blijft beperkt. Start-up BIO INX, een spin-off van de Universiteit Gent en de Vrij Universiteit Brussel, is in dat gat gedoken en biedt nu biomaterialen aan waarmee je met micrometer-precisie op macroschaal kunt printen. ‘Daar was enorm veel vraag naar’, geeft Coralie Gréant, Chief Operations Officer van BIO INX, aan.

 

0098-Mockup-KNCV_Betaalhekje_412x374

Verder lezen?
Maak eenvoudig een gratis profiel aan.

  • krijg toegang tot ons online archief met meer dan 10.000 artikelen over chemie, life sciences en procestechnologie;
  • kijk webinars live mee of later terug, lees exclusieve online-only content en plaats reacties op artikelen;
  • ontvang elke week onze nieuwsbrief C2Weekly in je mailbox met nieuws en ontwikkelingen zodat je altijd up-to-date bent.

Als lid van de KNCVKVCVNBV, of NVBMB  heeft u onbeperkt toegang tot deze site, u kunt hier inloggen.

0098-Mockup-KNCV_Betaalhekje_Logo-balk